Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ , 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009


Έγινε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΠΟΙΗΣΗ.Οικονομία του Φόβου και της Παρακμής, στην οποία παραυρέθηκαν 250-300 άτομα που γέμισαν και τις δυό αίθουσες της ΣΤΟΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
Σε προηγούμενη ανάρτηση σας παρουσιάσαμε το κείμενο-κλείσιμο της εκδήλωσης.
Σε επόμενη ανάρτηση θα σας παρουσιάσουμε τις εισηγήσεις ή περιλήψεις των εισηγήσεων των παρουσιαστών του βιβλίου.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση.


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΔΕΚ,
Δρα Βάσου Λυσσαρίδη

Λευκωσία, 7.12.2009
Κύριο Κώστα Λάμπο
Αγαπητέ μου συναγωνιστή,
Ειλικρινά λυπούμαι γιατί δεν κατάφερα να παρευρεθώ στην παρουσίαση τού βιβλίου σου και να προβώ σε μια αξιολόγηση τού σημαντικού σου έργου πού προσφέρει πολλά εναύσματα για ένα νέο προβληματισμό και διανοίγει νέα κεφάλαια προσέγγισης για ορισμένα σημαντικά θέματα.
Δεν θα αποπειραθώ να το πράξω σε μια επιστολή.
Στόχος μου ήταν και είναι όπως άλλωστε ήταν και η δική σου επιθυμία η διασύνδεση με το Κυπριακό και είναι φυσικό σε αρκετές περιπτώσεις να μονοπωλεί τους προβληματισμούς μου.
Πρέπει να πω ότι το βιβλίο σου έμμεσα προσφέρει αρκετά στην σωστή ανάλυση και του δικού μας προβλήματος καθορίζοντας το παγκόσμιο σκηνικό στη χάραξη προοπτικών.
Υπήρξε μια αδικαιολόγητη εκτροπή πού συνεχίζεται.
Από θέμα εισβολής–εθνοκάθαρσης-κατοχής το θέμα προβάλλεται ως διακοινοτική διαμάχη, προσφέροντας έτσι άλλοθι στην Τουρκία.
Δεν αναλύθηκαν σωστά οι πάγιοι Βρετανικοί στόχοι (συντήρηση πολιτικοστρατιωτικής παρουσίας), αλλά ούτε και οι Τουρκικοί (αξιοποίηση ολόκληρης της Κύπρου για τον αυτοκαθοριζόμενο περιφερειακό τους ρόλο).
Έγιναν παρεκκλίσεις πού αντί να οδηγούν σε λύση εδραίωσαν την εκτροπή. Συνεταιρισμός, εκ περιτροπής προεδρία, a priori νομιμοποίηση του εποικισμού, δυαρχία.
Αν δεν ανασκευασθούν οι εκτροπές οι κίνδυνοι Αλεξανδρετοποίησης είναι ορατοί.
Μακρυγορώ. Το βιβλίο σου –πού ελπίζω κάποια φορά να αναλύσω- υποβοηθεί έμμεσα σε σωστές για το παγκόσμιο μονοπολικό πλανηταρχικό σύστημα πού περιγράφεις.
Είμαι βέβαιος ότι οι τόσο αξιόλογοι παρουσιαστές θα δώσουν το έναυσμα για ένα σημαντικό διάλογο. Αναμένω με προσδοκία να μελετήσω τις παρουσιάσεις τους.
Εύχομαι κάθε καλό.
Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς
Βάσος Λυσσαρίδης


ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου